Kardot rántott a féltékeny férfi

Vágólapra másolva!
A Sanoma székházának udvarán fenyegetőző férfi azt mondta, a kardot a nagyapjától kapta, aki hasonló szituációban már megölte riválisát. 
Vágólapra másolva!

Egy féltékeny férfi ordibált kedd délelőtt a Sanoma székházának udvarán, majd kardott rántott a kiérkező rendőrökre - írja a Hír24.hu. A hírportál beszámolója szerint a fekete kabátos, sapkás középkorú férfi egyik kezében telefon, a másikban egy régi sétapálca volt.

Élettársával szeretett volna beszélni, ezért néhány percenként teli torokból elkiáltotta magát: Andrea! A nő azonban nem reagált sem az ordibálásra, sem a telefonhívásokra - számolt be a portál.

A férfit a cég két dolgozója megpróbálta rávenni, hogy távozzon, vagy legalább maradjon csendben, de ő erre nem volt hajlandó - olvasható a Hír24-en. Utóbb rendőrök érkeztek a helyszínre, mire a férfi a sétapálcából egy hatvan-hetven centiméter hosszú kardot rántott elő, és felszólította őket, hogy ne közeledjenek hozzá. Azt mondta, a fegyvert örökölte a nagyapjától, aki egy hasonló szituációban már megölte riválisát. Azt is hozzátette, hogy a legszívesebben ő is végezne a nővel, de tudja, az bűncselekménynek számít.

Sagyibó Melinda, az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának sajtóügyeletese a Hír24-nek azt mondta: a férfi a rendőri felszólításra átadta a fegyvert, így hivatalos személy elleni erőszak miatt nem vonják felelősségre. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult eljárás ellene. A harmadik kerületi kapitányságra állították elő: kihallgatják, de nem veszik őrizetbe.