Csütörtökön ismét bíróság elé áll Geréb Ágnes

Vágólapra másolva!
Hat szervezet is arra kéri Navracsicsot, figyelje a tárgyalást, hogy a szülész-nőgyógyász igazságos eljárásban részesüljön.
Vágólapra másolva!

Nemzetközi nőjogi és emberi jogi szervezetek levélben fordultak Navracsics Tibor igazságügyi miniszterhez, hogy vizsgálja felül Geréb Ágnes ügyét, és fordítson különös figyelmet a szülész-nőgyógyász csütörtöki bírósági tárgyalására - írta közleményében a Születésház Egyesület.

A Geréb Ágnest képviselő szervezet arra kéri a minisztert, biztosítsa, hogy a szülész-nőgyógyász igazságos eljárásban részesüljön. A Születésház Egyesület Navracsicsnak címzett levelét hat nemzetközi szervezet írta alá.

Geréb Ágnes csütörtökön ismét foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt áll a II. és III. kerületi bíróság elé. A szülész-nőgyógyászt február 10-én négy otthonszüléses ügy miatt egyrendbeli halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint egyrendbeli maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt már jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre ítélték.

Emiatt Geréb Ágnes kegyelmi kérelemmel fordult az államfőhöz, de Áder János októberben azt közölte, csak akkor dönt a kegyelemről, ha lezajlott a szülész-nőgyógyász másik, folyamatban lévő büntetőügye. Ez a per kezdődik csütörtökön.

Geréb Ágnesről szóló cikkeinket itt olvashatja.