Rögtön leaszfaltozták a fideszes Zsiga Marcell háza előtti utat

Zsiga Marcell, a Fidesz parlamenti képviselője, Miskolc alpolgármestere részt vesz az Országgyűlés plenáris ülésén
Vágólapra másolva!
Néhány hete volt csak Zsiga Marcell fideszes képviselőé egy miskolctapolcai ház - írja a Blikk -, amikor az önkormányzat hétmillió forintért leaszfaltozta az oda vezető utat - nem végig, csak a következő sarokig. A miskolci alpolgármester eddig nem nyilatkozott az ügyben.
Vágólapra másolva!

A Blikk információi szerint csupán néhány hét telt el a között, hogy Zsiga Marcell fideszes parlamenti képviselő, miskolci alpolgármester tulajdonába ment át egy miskolctapolcai ház és a között, hogy az utcát az önkormányzat leaszfaltozta. A következő sarokig, így az alpolgármester már aszfaltos úton mehet reggelente munkába, a kicsit távolabb élő szomszédainak még a földutat is használniuk kell.

A Blikk szerint az aszfaltozás hétmillió forintba került, miközben Miskolc alig fordít pénzt az utak burkolására (idén csak öt utcát újítottak fel), holott akad még a városhoz tartozó területeken sok olyan utca, ahol nincs szilárd útburkolat. A politikus új háza a szomszédok szerint nagyjából 40 millió forintba kerülhetett. A tulajdoni lap szerint október 30-án került végleg Zsigáék tulajdonába az épület, három hét múlva - november 26-án - pedig már indult is az aszfaltozás.

Zsiga Marcellt a Blikknek nem sikerült elérnie, a képviselő eddig nem reagált a háza előtti aszfaltozással kapcsolatos kérdésekre.

Miskolc önkormányzata, feltehetően az ügyre reagálva, közleményt adott ki. Ebben nem említik meg Zsiga Marcellet, de magyarázzák, hogy miért épült éppen az ő utcájában, és éppen addig a szakaszig útburkolat. A közlemény hosszan részletezi, hogy a 2010-es árvíz után sok utcán kellett helyreállítani az utakat, és ennek résza a Szatmáry Király Pál utca burkolása is: "2012-ben több utcában történt felszíni vízelvezetési és csapadékcsatorna építés. Az építéssel érintett szakaszok új burkolatot is kaptak. Ilyen többek között a Pálma, a Szabó Ervin, a Lőcsey és a Szatmáry Király Pál utca is. Ez utóbbi utcában 110 méteren csapadék vízelvezető árok épült és ezt követően kapott az út aszfalt burkolatot. A rekonstrukció értéke bruttó 6, 9 millió forint volt, ami a beruházási sorokon megmaradó pénzmaradvány felhasználásával valósult meg. A rekonstrukció indoka, hogy az utcában található ingatlanokat csapadékos időjárás esetén elöntötte a lezúduló víz. Jövőre az utca felső szakaszának vízelvezése és ezzel együtt az útburkolat helyreállítása is tervben van."