Nem ismerte el bűnösségét Geréb Ágnes

Vágólapra másolva!
A szülész-nőgyógyász a bíróságon azt mondta, mindenki tudta róla, hogy el van tiltva a hivatásától.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön ismét bíróság elé állt Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász, akit most felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással, kuruzslással és háromrendbeli, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolnak. Geréb Ágnes ellen attól függetlenül emeltek vádat, hogy februárban jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre ítélték négy otthonszüléses ügy miatt. A csütörtöki, a II. és III. kerületi bíróságon kezdődött tárgyaláson Geréb Ágnes nem ismerte el bűnösségét.

Geréb Ágnes ellen az elmúlt években több büntetőeljárás is indult foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. Mint azt a tárgyaláson Megyeri Gábor ügyész felidézte: Geréb Ágnest 2007. október 26-án jogerős ítéletben három évre eltiltották a szülész-nőgyógyászi tevékenységtől. Ennek ellenére a vád szerint ez idő alatt is - olykor ellenszolgáltatás fejében - szülész-nőgyógyászi tevékenységet végzett. Ezért kuruzslással vádolják a szülész-nőgyógyászt.

Geréb Ágnes erről azt mondta: mindenki tudta róla, hogy szülész-nőgyógyász szakorvosi tevékenységétől el van tiltva. Ezalatt minden, amit végzett, a bába munkakörébe tartozott - fűzte hozzá Geréb Ágnes, kiemelve: 200 szülő írásban nyilatkozott arról, hogy tőlük nem kért, és nem is fogadott el pénzt.

Geréb Ágnes ügyvédje, Papp Gábor a tárgyalás szünetében újságíróknak azt mondta: a most tárgyalt ügyekben érintett valamennyi szülő kiáll Geréb Ágnes mellett.

A szülész-nőgyógyász büntetőpere február 19-én folytatódik. Addig Geréb Ágnes házi őrizetben marad, mert a bíróság szerint egyébként fennállna a bűnismétlés veszélye.