Befejezték Semjén szakdolgozatának vizsgálatát

Vágólapra másolva!
Lezárult a vizsgálat az ELTE-n Semjén Zsolt szakdolgozata ügyében, a jelentés eredményéről pénteken tartanak sajtótájékoztatót.
Vágólapra másolva!

Lezárult a vizsgálat az ELTE társadalomtudományi karán Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szociológiai szakdolgozata ügyében, a jelentés eredményét pénteken sajtótájékoztatón ismertetik.

Tausz Katalin dékán november 29-én az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, "Semjén Zsolt szociológia-szakdolgozatának más szerzők által publikált tanulmányokkal való részleges azonosságára vonatkozó állítások láttak napvilágot a sajtóban, melyek az ELTE Társadalomtudományi Kart és intézményünk oktatóinak szakmai hitelességét is érintik". Ezen állítások valóságtartalmának tisztázására háromtagú bizottságot bízott meg - közölte, hozzátéve: a testület tagjai a kar magas szintű tudományos kvalifikációval rendelkező oktatói.

Semjén Zsolt november 19-én tette közzé 1990-ben kelt doktori dolgozatát és az átminősítéséről szóló hivatalos okiratot, valamint az ELTE-re, 1992-ben készített szociológia szakdolgozatát a kormányzati portálon azzal összefüggésben, hogy a Hvg.hu november 18-án Plágiumgyanú Semjén Zsolt doktorija körül címmel közölt cikket, másnap pedig azt írta, hogy a KDNP-s politikus 1992-ben megvédett szociológiai diplomamunkája jelentős átfedést mutat az egy évvel korábban doktori fokozattal jutalmazott teológiai értekezésével. A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője politikai provokációnak minősítette a portál közlését.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem későbbi állásfoglalása szerint jogosan minősítették át Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes korábbi tudományos fokozatát PhD-vé. Az ELTE szociológiai tanszékének vezetője korábban az MTI-nek azt mondta: nincs Semjén-féle plágiumügy.