Nyolcmilliós prémiumot kaphat Vitézy

Vágólapra másolva!
A budapesti közműcégek vezetői sokmilliós jutalmakat vehetnek fel az idei munkájukért, ha elfogadják az éves beszámolójukat. Kilencen kaphatnak többet 5 millió forintnál.
Vágólapra másolva!

Sokmilliós jutalmakat vehetnek föl a budapesti közműcégek vezetői - írja a Blikk pénteken. A legtöbbet Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója és a nemrégiben a MÁV éléről a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) élére igazolt Szarvas Ferenc vághatja zsebre, hiszen szerződésük szerint évi 19 milliós bérük 40 százaléka, azaz 7,68 millió forint illeti meg őket. Ám egyelőre várniuk kell, az idei munkájukat ugyanis akkor jutalmazzák majd, ha a Fővárosi Önkormányzat elfogadja a társaság éves beszámolóját. A BKK tájékoztatása szerint erre legkorábban jövő májusban kerül majd sor. A cég szerint Vitézy Dávid az elmúlt két évben nem kapott év végi prémiumot, bár a szerződése szerint lett volna erre lehetőség.

Engedélyezték, hogy felvegye 6,9 milliós prémiumának 30 százalékos, azaz 2 millió forintos előlegét a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezére, Klug Lajos, aki nyár óta az FKF vezére. Vele együtt ugyancsak az idén örvendezhet ugyanekkora előlegnek Fekete Csaba, a Főtáv első embere - írja a Blikk.

A budapesti fürdőket irányító BGYH Zrt., a temetőket üzemeltető BTI Zrt. és parkokat gondozó Főkert Zrt. vezérének, Szőke Lászlónak, Horváth Józsefnek és Szabó Józsefnek a szerződésük értelmében éves 15,4 milliós fizetésükön felül 6,24 millió forint üti a markukat az idei sikeres munkája után. De ebből még nem kaptak előleget sem, majd csak ha a Fővárosi Önkormányzat elfogadja 2012-es beszámolójukat.

Ugyancsak nem látott még egy vasat sem 5,5 milliós prémiumából Kovács Béla, a kéményseprő-vállalat és Wohner Zsolt, az FTSZV Kft. vezetője, de szerződésük szerint jár nekik a pénz a 2012-es beszámoló elfogadása után - írja a lap.