Késsel támadt az orvosára egy borsodi férfi

Vágólapra másolva!
A 36 éves hernádszentandrási férfi kontrollra ment vissza a háziorvosához, átadta a leleteit, majd előkapta a zsebében rejtegetett kést. Az orvos csak jó reflexeinek köszönhetően élte túl a támadást.
Vágólapra másolva!

Késsel rontott rá a háziorvosára egy 36 éves hernádszentandrási férfi. Az orvos könnyebben megsebesült, a támadót őrizetbe vették - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Gaskó Bertalan elmondta, hogy az orvos csak lélekjelenlétének és jó reflexeinek köszönhetően élte túl a támadást.

A férfi hétfőn a szakrendelői leleteivel ment vissza kontrollra a rendelőbe, ott átadta papírjait, majd az addig a zsebében rejtegetett, több mint tíz centiméter pengehosszúságú kést előkapva rátámadt az orvosra, aki könnyebb nyaki sérüléseket szenvedett. A támadót végül hosszas dulakodás után, az ápolók segítségével sikerült lefegyverezni.

A 36 éves hernádszentandrási férfival szemben közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a támadót őrizetbe vették, és kezdeményezik az előzetes letartóztatását.