Kitiltották Szerbiából a teherautókat a hó miatt

Vágólapra másolva!
A Szerbiában kialakult havazás miatt egyelőre határozatlan ideig nem engedik be a teherforgalmat az országba, emiatt a szerb határátkelőknél jelentős kamiontorlódásra kell számítani - közölte honlapján a rendőrség kedden.
Vágólapra másolva!

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt írta: a szerbiai rendőri szervek tájékoztatása szerint az országukban kialakult intenzív havazás miatt kedden délután 2 órától Szerbia egész területén felfüggesztették a teherforgalmat. A korlátozás a személyforgalmat nem érinti. Emiatt a Röszkei Határátkelőhely kilépő oldalán is - várhatóan a késő délutáni órákra - jelentős kamiontorlódással kell számolni - emelték ki.

A rendőrség kitért továbbá arra, hogy az éjszaka folyamán a hőmérséklet Csongrád megyében elérheti a mínusz 15 fokot is. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Katasztrófavédelemmel és a Vöröskereszttel együttműködve felkészült a hideg időjárással összefüggő veszélyhelyzetek megelőzésére - tették hozzá.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Tompa közúti határátkelőhelyen is szünetel Szerbia felé a kimenő teherforgalom.

Szerbiában már két emberéletet követelt az ítéletidő. A Vajdaság több útján, így a magyar határhoz vezető autópályán órákig vesztegeltek az autóbuszok és gépkocsik, amíg a mentők ki tudták őket szabadítani a hó fogságából.

Ivica Dadic szerb kormányfő és belügyminiszter minden rendelkezésre álló rendőri erőt a mentéshez vezényelt. A hatóságok felszólítottak a lakosokat, lehetőség szerint ne hagyják el otthonukat.