Lemondott az MTVA kulturális főszerkesztője

Vágólapra másolva!
Lemondott posztjáról Rockenbauer Zoltán, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kulturális főszerkesztője. A Népszabadság információi szerint Rockenbauer a közmédiában csütörtök délelőtt megindult elbocsátások miatt mondott le. Az [origo] úgy tudja, gyakorlatilag a teljes kulturális szerkesztőségtől megválnak ma.
Vágólapra másolva!

Lemondott az MTVA kulturális szerkesztőségének éléről Rockenbauer Zoltán. A főszerkesztő távozásáról az MTVA adott ki közleményt, amelyben annyi szerepel, hogy sajnálják, de köszönik az eddigi munkáját, valamint, hogy az új főszerkesztő személyéről később döntenek.

A Népszabadság információi szerint Rockenbauer távozásának hátterében az áll, hogy csütörtökön kezdődött meg az MTVA-nál egy újabb elbocsátási hullám, amely főként a műsorkészítőket érinti; a főszerkesztő már el is búcsúzott munkatársaitól.

Az [origo] MTVA-s forrásból úgy értesült, hogy a kirúgások gyakorlatilag a teljes kulturális szerkesztőséget érintik. Csütörtökön a vezetőséghez rendelték a szerkesztőket, a dolgozók között az terjed, hogy egy háromfős csoport osztja ki a felmondóleveleket. Olyan műsorok készítőinek kell távozniuk többek között, mint az Aranymetszés vagy a Kultikon, de a Fölszállott a páva stábja egy részének is mennie kell - úgy, hogy a döntőt, amely élő adás lesz, még fel sem vették. A Megoldások Magazinja készítői közül is szinte mindenkit elbocsátanak. Rockenbauer állítólag már korábban kijelentette, hogy ha a kulturális osztályon nagyarányú elbocsátások lesznek, akkor lemond a posztjáról.

Rockenbauer Zoltán az első Orbán-kormány kulturális minisztere volt, a 2010-es kormányváltás után nevezték ki a kulturális főszerkesztőség élére.