Pénzhiány miatt szünet van az inkei iskolában

Vágólapra másolva!
Nincs pénz fűtésre, ezért határozatlan időre rendkívüli szünetet rendeltek el a Somogy megyei Inke általános iskolájában.
Vágólapra másolva!

A kilencven diákot érintő intézkedéssel összefüggésben Rózsa Sándor, a község független polgármestere elmondta, a falu fizetésképtelensége miatt már szeptember 24-én kikapcsolták a gázt az iskolában. A település vezetése azonnal segítséget kért több tárcától is. Hozzátette: egyedül Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára válaszolt, közölve, hogy ha kérvényt nyújtanak be, rendkívüli elbírálásban részesülhetnek. Az igényüket jelezték, de az elbírálás a mai napig nem történt meg - fogalmazott a polgármester.

Rózsa Sándor közölte: az elmúlt hetekben az oktatás már nem az iskolában, hanem különböző önkormányzati helyiségekben folyt. A pedagógusok jelezték, hogy nem tudnak ilyen körülmények között tovább oktatni, ezért döntött az önkormányzat testülete kedden a rendkívüli iskolaszünet elrendeléséről - fűzte hozzá.

Rózsa Sándor elmondta, a falu munkaképes lakosságának több mint 50 százaléka munkanélküli. Inke vezetése számol azzal is, hogy ugyan január elsejével állami kézbe kerül az iskola, de közösen kell orvosolni a gondokat. Fel is vették a kapcsolatot a tankerületi igazgatóval, de eddig vele sem találtak megoldást az iskola problémájára - mondta.