Kérdőre vonják a politikusokat az egyetemisták

Vágólapra másolva!
A HÖOK levélben kérdezi a politikusokat, hogy egyetértenek-e a keretszámok csökkentésével. Azoknak a névsorát, akik nem válaszolnak a kérdésre, nyilvánosságra hozza a szervezet azzal a megjegyzéssel, hogy őket "nem érdekli a felsőoktatás".
Vágólapra másolva!

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) levélben kérdezi a kormány tagjait és az országgyűlési képviselőket, hogy egyetértenek-e az államilag támogatott keretszámok csökkentésével. Nagy Dávid, a szervezet elnöke pénteken közölte, egyszerű választ várnak: igen vagy nem.

Hozzátette, hogy a megkérdezettek és a választ is adók névsorát, valamint a kérdésre adott válaszukat nyilvánosságra hozzák, még a soron következő országgyűlési választások előtt. Ha egy képviselő nem válaszol, úgy neve mellett a "nem érdekli a felsőoktatás" megjegyzés szerepel majd - jelezte.

A szervezet úgy tudja, hogy a kormány december 19-én - jövő szerdán - reggel 9 órakor kezdődő ülésén tárgyalja újra a keretszámok jelentős csökkentéséről szóló előterjesztést. Nagy Dávid az ülés kezdetekor békés ülősztrájkba kezd a Parlamentnél. A sztrájk addig tart, míg nem kapnak tájékoztatást a kormányülésen a felsőoktatás témájában elhangzottakról - tette hozzá. (A keretszámok várható csökkentéséről és a terv miatti diáktüntetésekről itt olvashat részletesen.)