Orbán-ellenes plakát jelent meg Budapesten

Hoffmann Rózsa, Orbán Viktor, szövetség, "Együtt tették tönkre az oktatást", "Ebből most már elég!", felirat, plakát, Alkotás utca
Vágólapra másolva!
A Bajnai Gordon lejáratásához használt stílusban jelentek meg óriásplakátok Budapesten Orbánnal és Hoffmann Rózsával - írja az Index. Azt még nem tudni, hogy gerillaakció vagy fizetett kampány keretében rakták-e ki a hirdetéseket a MOM Parknál.
Vágólapra másolva!

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Fotó: Pályi Zsófia [origo]

"Együtt tették tönkre az oktatást. Ebből most már elég!" - áll azon az óriásplakáton, amit az Index vett észre az Alkotás utcában, a Sportkórház kerítésén kedden. A szöveg fölött Hoffmann Rózsa és Orbán Viktor erősen szemcsés fotója látható. A plakát a Békemenetet is szervező Civil Összefogás Fórum kampányának paródiája, a szervezet "Együtt tették tönkre az országot / Ebből egyszer már elég volt" feliratos Gyurcsány-Bajnai-képekkel próbálta népszerűtlenné tenni Bajnai Gordont, rögtön az után, hogy a volt miniszterelnök újra politikai szerepet vállalt.

A friss plakáton nincsen feltüntetve, hogy ki áll az akció mögött. A cikk megjelenéséig Török Zsolttal, az MSZP szóvivőjével és Juhász Péterrel, a Milla vezetőjével beszélt a lap, de nekik nincs közük az akcióhoz, és nem is hallottak arról, ki lehetett a szervező.

"Biztos óriásplakátról van szó, nem egy mémről?" - kérdezett vissza az Indexnek a Haza és Haladás, Bajnai Gordon egyesületének szóvivője, Rácz Krisztina. Amikor elmondták, hogy egy óriásplakátról van szó, csak annyit mondott, hogy az egyesületnek nincsenek forrásai ilyen hirdetésekre.

A plakát az Epamedia nevű cég birtokában lévő felületen található. Az Index kérdésére, hogy a plakáthelyet megvették-e tőlük, vagy esetleg hekkelés történt, illetve hogy ha az előbbi, akkor hány darabot ragasztottak ki, az Epamedia gyors választ ígért, de a cikk közléséig még nem jelentkeztek.