Elengedték az előállított diákokat

Vágólapra másolva!
Mindhárom a diáktüntetésen előállított diákot elengedte csütörtökre virradóra a rendőrség. A háromból kettő fiatalnál kést találtak a rendőrök, ellenük feljelentést tesznek.
Vágólapra másolva!

A rendőrség csütörtökre virradóra elengedette mind a három, a diáktüntetéssel kapcsolatban előállított diákot a IV. kerületi rendőrkapitányságról. Az MTI értesülése szerint a három előállított diák közül az egyik fiatalkorú. A két kiengedett nagykorú diák az V. kerületi Rendőrkapitányság elé ment, társaik egy kis csoportja ugyanis itt várt szabadulásukra.

A BRFK a Police.hu honlapon közzétett tájékoztatása szerint a szabálysértési hatóság gyülekezési joggal visszaélés szabálysértésének elkövetése miatt figyelmeztetésben részesítette a Budapest V., Széchenyi Lánchíd hídszerkezetéről illetve a Budapest V., Széchenyi Lánchíd pesti hídfőjétől 2012. december 19-én a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányságára előállított három fiatalembert.

A meghallgatása során egy 17 éves budapesti lakos, a 23 éves T. János ófalui lakos és a 25 éves B. Richárd debreceni lakos nem ismerte el a szabálysértés elkövetését.

Az előállítottak ruházatának átvizsgálásakor a 17 éves fiatalembernél egy darab, B. Richárdnál két darab kést talált, majd foglalt le a rendőrség a közlés szerint, ellenük rendzavarás szabálysértésének elkövetése miatt feljelentést tesz a bíróságon.

A szabálysértési határozatok átvételét követően a három fiatalember 2012. december 20-án 1 óra 55 perckor elhagyta a rendőrkapitányság épületét - közölte a BRFK.