MSZP-s szórólapokat osztogattak több iskolában

Vágólapra másolva!
Ingyen szendvicset és üdítőt ígérő, MSZP-s fórumra invitáló szórólapokat osztogattak több iskolában a hétnen - írta a Magyar Nemzet. A lapnak az egyik budapesti iskola igazgatója azt mondta, hogy egy diákkorú aktivista adta az iskolásoknak a szórólapokat, amelyeket a tanárok később megsemmisítettek. Szanyi Tibor MSZP-s képviselő szerint csak az iskolák környékén és a tüntetéseken osztogatták a röplapokat, és nem tartozik a pártra, ha valaki bevitte az iskolákba.
Vágólapra másolva!

Hallgatói fórumot tartott a hét elején a gimnazistáknak és egyetemistáknak az MSZP, és erre középiskolákban is toboroztak résztvevőket - írta Magyar Nemzet. A fórumon - amelyet 16 gimnáziumban és 9 egyetemen hirdettek meg - Hiller István volt oktatási miniszter és Szanyi Tibor országgyűlési képviselő vett részt, és a felsőoktatásra és a munka világára vonatkozó javaslatokat fogalmaztak meg.

A szórólapokat, amelyen ingyen szendvicset és üdítőt is ígért az MSZP a diákoknak, a Magyar Nemzet szerint több budapesti iskolában is osztogatták, pedig a törvény szerint tilos az intézményekben politikai kampányt folytatni.

Az egyik érintett iskola, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatója, Makk Katalin azt mondta, nem adott engedélyt arra, hogy MSZP-s meghívókat osztogasson bárki is, az iskoléban, és plakátokat tegyen ki a faliújságra. "Az esetről csak utólag értesültünk, amikor a gyerekeknél voltak a röplapok. ezeket megsemmisítettük, hisezn politikai propaganda semmilyen körülmények között nem juthat az iskolai falak közé, mindegy, milyen pártról van szó" - mondta az igazgató, aki szerint egy diákkorú aktivista osztogatta a szórólapot. nem tesz feljelenetést, mert nem tudja, ki volt.

Szanyi Tibor, az MSZP elnökésgi tagja elismerte, hogy a fórumra diákokat vártak, de "legjobb tudása szerint" nem az iskolákban, csupán az intézmények környékén és főként a diáktüntetéseken adták át a fiataloknak. "Ha valaki mégis bevitte az iskolákba, nem ránk tartozik" - mondta Szanyi.