Gondozókat vertek meg egy gyerekotthonban

Vágólapra másolva!
Apa, anya és gyerek rendezett verekedést egy zalaegerszegi gyerekotthonban: egy 12 éves gondozotton akartak valamiért revánsot venni, és nemcsak őt, hanem a segítségére siető gondozónőket is bántalmazták: a támadó asszony még egy széket is hozzávágott a menekülő gondozónőhöz.
Vágólapra másolva!

Látogatók pofoztak meg, vertek fejbe gondozókat, és egy gondozásban lévő gyermeket is bántalmaztak a zalaegerszegi landorhegyi gyermekotthonban - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Vasárnap este egy nő az élettársával és a fiával azért jelent meg a gyermekotthonban, hogy az egyik gyermeken megtorolják korábbi sérelmüket. A gondozónő megpróbálta megakadályozni a tettlegességet, de a feldúlt állapotban lévő 35 éves nő pofon ütötte, és félig letépte az ingét. A gondozó segítségért futott, mire az üvöltöző nő az otthon lakóinak szeme láttára utána dobott egy keze ügyébe kerülő kisszéket.

Mire az alkalmazottak visszaértek, a nő kíséretében lévő férfiak a gondozásban lévő tizenkét éves fiút is bántalmazták, a segítségére siető asszisztensnőt pedig fejbe verték.

A hahóti asszonyt - aki kihallgatása során beismerte a tettét - közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének elkövetésével gyanúsítja a rendőrség. Élettársa ellen csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.