Hoffmann Rózsa: 20 százalékosnál jóval nagyobb béremelést kapnak a tanárok

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Valószínűleg szeptembertől elindulhat a pedagógus-életpályamodell az új bértáblával együtt - nyilatkozta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek.

Szerinte a pedagógus-szakszervezetek által kért 20 százalékosnál jóval magasabb béremelést kapnak majd a tanárok. Két lépcsőben nő majd a pedagógusok fizetése, az első körben lesz egy automatikus emelés, később, a minősítések után a besorolások alapján kapnak többet az érintettek. Az államtitkár szerint a jelentős béremelés miatt a szakszervezeteknek nincs oka arra, hogy sztrájkot tartsanak.

A felsőoktatás átalakításáról és a tervezett lépések miatti diáktüntetésekről azt mondta, bízik benne, hogy sikerül megállapodni hallgatókkal. "Az intézkedések célja a minőség javítása" - mondta, és hozzátette, az adófizetők pénzéből gazdálkodó állam részéről jogos elvárás, hogy a közpénzből tanuló fiatalok ne csak elkezdjék, hanem be is fejezzék a tanulmányaikat. Hoffmann utalt rá, hogy az őt ért támadások ellenére nem mond le posztjáról.