Mozgáskorlátozottak iskolájának bezárása ellen tiltakoznak

Vágólapra másolva!
Elfogadhatatlannak tartja a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ), hogy a Fővárosi Önkormányzat a 2013-2014-es tanévtől már nem indít új szakközépiskolai évfolyamot a Mexikói úti mozgásjavító iskolában.
Vágólapra másolva!

A MEOSZ szerint a Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthon az országban egyedülálló módon korszerű oktatást, terápiákat, mozgásfejlesztést, egészségügyi ellátást és gondozást biztosít a legsúlyosabban mozgássérült gyermekek részére, mindezt a legfelkészültebb szakemberekkel.

A Mexikói úti intézmény szakközépiskolája 2009-ben kezdte meg működését egy 3,5 milliárd forintos fejlesztést követően, amelynek nagy részét a főváros állta.

Az intézményben jelenleg három évfolyamon mintegy 30 súlyosan mozgássérült diák tanul. A MEOSZ tiltakozásának adott hangot amiatt, hogy a fenntartó Fővárosi Önkormányzat a következő tanévtől már nem indít új szakközépiskolai évfolyamot, és a meglévő három évfolyamot is meg akarja szüntetni. A szervezet szerint a főváros két másik szakközépiskolát javasol az érintetteknek, ahol a diákok kizárólag informatikát tanulhatnának, és az épületek csak részlegesen alkalmasak az ellátásra.

Álláspontjuk szerint a 2013-as évfolyam elindításához csak egy tantermet kellene kialakítani és berendezni. Mint írták, a középiskola nem külön épületben működik, hanem az általános iskolával közösen, így a döntéssel az önkormányzat működési költséget nem spórol, miközben kihasználatlanul hagy egy 3,5 milliárdos fejlesztést.

A MEOSZ elnöke levélben fordult Tarlós István főpolgármesterhez és Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez amiatt, hogy az integrált oktatásra nem alkalmas tanulók a mozgásjavítóban folytathassák a tanulmányaikat.