Vágólapra másolva!
Uszítás miatt nem jogerősen 1 év 2 hónap felfüggesztett börtönt kapott Polgár Tamás, azaz Tomcat egy 2009-es blogbejegyzése miatt, amelyben a cigányok összeverésére biztatott.
Vágólapra másolva!

Börtönbüntetésre ítélték uszítás miatt Tomcatet - közölte Facebook-oldalán a Magyar Helsinki Bizottság. A bloggerre 1 év 2 hónap öt évre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Polgár Tamás, azaz Tomcat még egy 2009-es blogbejegyzésében egyebek mellett ezt írta: "Olyan légkört kell teremteni Magyarországon, ami a cigányok számára elviselhetetlen. El kell őket nyomni, ki kell szorítani a közéletből, a kultúrából, és mindenféle etnikai jellegű megnyilvánulásukat kíméletlenül elfojtani. Meg kell roppantani a gerincüket. [...] Ne sírni tessék, hanem keresni a lehetőséget az ellencsapásra. A ti utcasarkotokon tán nem ácsorog egy drapp galeri? Szedjetek össze húsz embert, menjetek le, és egy szó nélkül verjétek szét őket."

A Helsinki Bizottság szerint a döntés azért is fontos, mert 1999 óta egyetlen alkalommal sem ítéltek el uszítás miatt senkit, vádat is csak elvétve emeltek. Az ítélet nem jogerős. A Helsinki Bizottság a Facebook-oldalán párhuzamot vont Tomcat korábbi írása és Bayer Zsolt hétvégi cigányozó publicisztikája között.