Vágólapra másolva!
A Budapestet beborító sűrű köd fennakadásokat okoz a Liszt Ferenc repülőtér forgalmában, jelenleg is öt gép várakozik a magyar légtérben a látási viszonyok javulására és a leszállásra. Több járat inkább Bécsben szállt le.
Vágólapra másolva!

Fennakadásokat okoz az érkező gépek forgalmában a sűrű köd a Liszt Ferenc-repülőtéren csütörtök este - derül ki a flightradar24.com élő radarképéből.

Az Air France párizsi járata várakozás után, a Swiss zürichi járatát teljesítő Fokker 100-as viszont várakozás nélkül Bécs-Schwechat felé vette az irányt, és az osztrák főváros repülőterén szálltak le. Az Aer Lingus dublini járata után a Wizz Air Eindhovenből, valamint a Ryanair Brüsszel-Charleroi-ról érkező gépe Pozsony-Stefanik repülőtéren fog leszállni. A Lufthansa düsseldorfi járata rendben landolt a ferihegyi repülőtéren.

Jelenleg öt gép várakozik a magyar légtérben, a Germanwings kölni és stuttgarti, a Tarom bukaresti, a Turkish Airlines isztambuli és a Wizz Air Charleroi-ról érkező gépe vár arra, hogy jobbak legyenek a látási viszonyok.

A legfrissebb időjárás-jelentés szerint a függőleges látótávolság 60, a vízszintes pedig 250 méter körül van. Az Airportal.hu információi szerint tovább nehezíti a helyzetet, hogy a leginkább használt 31-es jobb pályán nem működik a műszeres leszállító berendezés (ILS).

Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével az egész országban figyelmeztetést rendelt el az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós köd miatt.