Feljelentik Bajnaiékat rágalmazás miatt

Vágólapra másolva!
Rágalmazás miatt a rendőrséghez fordult Kiskunfélegyháza polgármestere. Kapus Krisztián szerint hazugság, hogy a 2010-es önkormányzati választáson láncszavazást szerveztek a Fidesz-KDNP helyi polgármesterjelöltje javára. Az ügyben feljelentést tesz az Együtt 2014.
Vágólapra másolva!

Kiskunfélegyháza polgármestere nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért feljelentést tesz a rendőrségen a személyét érintő állítások miatt. Kapus Krisztián, aki egyben a választókerület fideszes országgyűlési képviselője is, szerdán azt mondta: a kiskunfélegyházi önkormányzati választással kapcsolatban megjelent hangfelvételben elhangzott állítások valótlanok, ahogy azt maga a hangfelvételen hallható Ajtai Tibor, a megyei cigány önkormányzat elnöke is elismerte. Hozzátette: a hangfelvételt a személye elleni aljas lejárató támadás céljára készítették, és ezt szintén elismerték.

Az Együtt 2014 mozgalom kedden közleményben tudatta, hogy feljelentést tesz a 2010-es kiskunfélegyházi önkormányzati választáson történtek miatt, mert megítélésük szerint egy hangfelvétel a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúját veti fel. Azt írták: Ajtai Tibor, a Fidesz Bács-Kiskun megyei választmányának tagja, a megyei cigány önkormányzat elnöke egy felvételen részletesen elmondja, hogyan hajtottak végre - a láncszavazás módszerével - választási csalást a Fidesz-KDNP kiskunfélegyházi polgármesterjelöltje, Kapus Krisztián javára. A felvétel miatt a Jobbik is feljelentést tesz.

A hangfelvétellel kapcsolatban az Atv.hu kedden azt írta, hogy időközben a YouTube-ra felkerült egy interjú, amelyben Ajtai Tibor elismeri a hangfelvétel létezését, de azt állítja: többek között Dósai Bence, a Fidelitas megyei elnöke vette rá arra, hogy működjön közre egy olyan hanganyag összeállításában, amellyel majd Kapus Krisztiánt meg lehet zsarolni, hogy távozzon posztjáról.

Szerinte a hanganyag tartalmának nincs köze a valósághoz, azt "próbából" vették fel a jegyzővel, három alkalommal. Arra csak később jött rá, hogy a Fidelitas-vezető a saját szakállára akarta végrehajtani a puccsot, arról nem tudott sem Lezsák Sándor választókerületi elnök, sem Kerényi János régiós pártigazgató - írta az Atv.hu. A lap szerint ugyanakkor Csölle Yvette jegyző - akit Kapus Krisztián elbocsátott január elején - cáfolta, hogy ezek próbafelvételek voltak, a volt jegyző szerint a felvétel az ő irodájában készült, egy "hétköznapi" beszélgetést rögzítettek.

Kapus Krisztián, a Fidesz polgármesterjelöltje a szavazatok 37,9 százalékát kapta a 2010-es önkormányzati választáson. Közel ezer szavazattal előzte meg a második legtöbb voksot kapott jelöltet.