Milliós év végi jutalmak a polgármestereknek

Vágólapra másolva!
Több fővárosi kerület polgármestere is milliós jutalmakat kapott tavaly karácsony előtt - írja a Blikk. Kupper András fideszes alpolgármester 2,6 millió forintot, a budafoki polgármester 1,9 millió forintot vihetett haza. Több önkormányzatnál a dolgozókat is jutalmazták.
Vágólapra másolva!

Több kerületi önkormányzatban milliós jutalmakat osztottak ki tavaly év végén - írja a Blikk szerdai száma. A legtöbb helyen csak a vezetők kaptak, de volt olyan kerület, ahol csak a közalkalmazottakat jutalmazták. A lap úgy tudja: Újbudán Hoffmann Tamás polgármesternek összesen 3,5 millió forintot szavazott meg a képviselő-testület. A pénzt a polgármester nem vette fel, a helyi templomnak és két óvodának ajánlotta fel.

Három alpolgármester, köztük Kupper András fideszes parlamenti képviselő is 2,6 millió forint pluszpénzt kapott. A Blikk szerint a helyi cégvezetők közül volt olyan, aki 6,5 millió forint jutalmat vehetett fel.

Budafokon Szabolcs Attila polgármestert 1,9 millió forinttal, két helyettesét pedig 1,6 millió forinttal jutalmazták az általános tartalékból. Pesterzsébeten Vas Imre alpolgármester, két helyettese, illetve két jegyző kapott összesen 3,5 millió forintot. A kispesti polgármester 110 ezer forintot, Kőbányán az alpolgármesterek és a jegyzők egyhavi fizetésüket kapták meg pluszban.

A Blikk szerint több kerületben nemcsak a vezetőknek, hanem a dolgozóknak is járt jutalom karácsony előtt. Óbudán a polgármester kivételével egységesen félhavi bért utaltak mindenkinek, Újpesten pedig a hivatal munkatársai kaptak egy-másfél havi fizetést pluszban.