Kifakadt Kanadára a miskolci polgármester

Vágólapra másolva!
Kifakadt a miskolci polgármester Kanadára és az MSZP-re is. Kriza Ákosnak nem tetszik, hogy Kanada a megváltozott bevándorlási szabályokról médiakampányt indít Miskolcon, valamint az sem, hogy az MSZP románoknak nevezi az önkormányzatnál dolgozó erdélyi magyarokat. Kanada szerint azért Miskolcon kampányolnak, mert arról a területről érkezik hozzájuk a legtöbb menedékkérő.
Vágólapra másolva!

Kanada magyarországi nagykövetségét egy Miskolcra tervezett médiakampány, az MSZP-t pedig listázás miatt bírálta Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), a borsodi megyeszékhely polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján. Kriza Ákos elmondta, kedden Kanada magyarországi nagykövete levélben arról tájékoztatta, hogy Miskolcon médiakampányt indítanak, és tájékoztatják a miskolciakat arról: az ország bevándorlási politikája megváltozott, és a menedékkérelemmel érkezők beadványát gyorsabban bírálják el. Aki pedig a kritériumoknak nem felel meg, azokat rövid idő alatt visszazsuppolják.

Az, hogy ezt a kampányt csak Miskolcon tartják, "fenyegeti" a várost, az itt élőket - tette hozzá a polgármester, aki visszautasította és felháborítónak tartotta ezt az akciót. Úgy fogalmazott: erről tájékoztatta a magyar kormányt és a kanadai nagykövetséget is.

Azt mondta, Miskolc polgármestereként határozottan kijelenti, hogy "Kanada nem fogja a menekültjeit Miskolcra küldeni". "Elég volt abból, hogy bármilyen csoport úgy gondolja, hogy Miskolccal, a miskolciakkal bármit meg lehet tenni, hogy bárkit csak úgy ide lehet küldeni!" - tette hozzá.

A kanadai nagykövetség szerdán az MTI megkeresésére azt mondta, azért Miskolcon indítják a plakátkampányt, mivel "nagyszámú magyarországi menedékkérő arról számolt be a kanadai hatóságoknak, hogy erről a területről érkezett" az országba. A tájékoztató kampány négy héten át tart majd: ehhez óriásplakátokat, kivilágított reklámfelületeket, helyi újsághirdetéseket és rádiós hirdetéseket vesznek igénybe.

Krizának elege van a miskolci románozásból

A városvezető egy másik témáról szólva azt mondta: "megalázó és gusztustalan" az a módszer, ahogy a miskolci szocialisták saját városuk lakóit immáron évek óta félrevezetik. Kifejtette: a városvezetés sorozatosan kapja azt a vádat, hogy erdélyi származású magyarokat "hoznak helyzetbe Miskolcon, akiket egyébként a szocialisták következetesen románoknak neveznek."

Kriza Ákos szavai szerint a miskolci önkormányzatnál és a város cégeinél több ezer ember dolgozik becsülettel, és vannak közöttük határon túlról érkezett magyarok, akik évek óta itt élnek és dolgoznak. "Semmivel sincsenek többen, mint bármely másik nagyvárosban".

Nem volt elég a 2004. december 5-i gyalázat, amit Ron Werberrel együtt eszeltek ki az egész magyar nemzet ellen, megint románoznak, mint annak idején? - tette fel a kérdést, arra kérve a szocialistákat, hogy hagyják abba Miskolcon a magyarok listázását.