Vágólapra másolva!
Egy család három tagját ítélte börtönre a bíróság, miután éveken át szexuális abberációkra kényszerítettek négy gyereket.
Vágólapra másolva!

Apja, anyja és nagyapja bántalmazott és zaklatott szexuálisan négy gyereket, ezért jogerősen 10 és 14 év közötti szabadságvesztésre ítélte őket szerdán a Debreceni Ítélőtábla - közölte az intézmény sajtószóvivője az MTI-vel.

Fórizs Ildikó tájékoztatása szerint a táblabíróság Balla Lajos vezette büntetőtanácsa - zárt tárgyaláson - 12. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett szemérem elleni erőszak büntette miatt az elsőrendű vádlottra 14 év, a másodrendűre 12 év fegyházbüntetést, a harmadrendűre pedig 10 év börtönbüntetést szabott ki.

Az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék határozatát a döntés annyiban változtatta meg, hogy utóbbi esetében a végrehajtási fokozatot fegyházról börtönre enyhítette a vádlott idős korára és egészségi állapotára való tekintettel.

A szóvivő közölte: a vád szerint a házaspár és a nagyszülő 2005 és 2007 között szexuális tárgyként használta a kiskorú gyermekeket. A négy fiúgyermeket - akik most 9, 13, 14 és 15 évesek - erőszakkal, brutális veréssel kényszerítették szexuális aberrációra. Az erőszakos zaklatásról a gyerekek részletesen beszámoltak, de a vádlottak tagadták a bűncselekmények elkövetését.