Drágul a pesti parkolás

Vágólapra másolva!
Néhány helyen ingyenes lesz a parkolás, de ahol fizetős marad, ott emelkednek a díjak Budapesten. A legdrágább helyeken óránként 525 forintot kell fizetni az autósoknak.
Vágólapra másolva!

Miközben néhány helyen díjmentes lett a parkolás, másutt emelkedett a parkolási díj Budapesten - közölte szerda este honlapján a Budapesti Közlekedési Központ. A BKK szerint II kerület, Szilágyi Erzsébet fasor 121, a Budagyöngye áruház előtt, és a városligeti autóbusz-parkolóban díjmentes lett a parkolás.

Az összes fizetős helyen azonban emelkedtek a tarifák, miután tavaly a fővárosi közgyűlés eélfogadta, hogy egy BKV-jegy 350 forintba kerül, és a parkolási díjat ennek az összegnek a szorzataként határozzák meg.

Eszerint az első zónában 525, a második zónában 440, a harmadik zónában 350, a negyedik zónában 265, az ötödik zónában pedig 175 forintot kell fizetni egy órányi parkolásért. A személyautóknál nagyobb járműveknek ezen díjak háromszorosát kell majd fizetni.

A Margitszigeten személykocsiknak 525 forint lesz egy óra parkolás, a buszoknak 1575 forintot kell fizetni. Az őrzött P+R parkolókban egy BKV-jegy ára, 350 forint lesz a napidíj. A részletes díjtáblázatot a BKK honlapján itt megtalálja.