Milliókat kaszáltak a városi cégek vezetői

Vágólapra másolva!
A polgármestereknél is több jutalmat kaptak a vidéki városokban az önkormányzati cégek vezetői - írja a Blikk pénteken.
Vágólapra másolva!

A polgármestereknél is nagyobb jutalmakat zsebeltek be a vidéki önkormányzati cégek vezetői, akik százmilliós nagyságrendben vettek fel prémiumokat az elmúlt évben - írja a Blikk. Szegeden egy kivételével valamennyi cégvezető megkapta prémium gyanánt az éves fizetésének 80 százalékát, vagyis összesen 37 millió forintot osztottak szét.

Nyíregyházán 39 millió forintot osztottak szét a cégvezetőknek. A legjobban gazdálkodó cég a Nyírségvíz lehetett, ott 22 milliót kaptak a fejesek, Móricz István vezérigazgató például 8,6 millió forintot.

Debrecenben 16,5 millió forintnak örülhettek az igazgatók. A Blikk úgy tudja, hogy Kósa Lajos polgármester úgy ítélte meg, hogy az alpolgármesterek és a cégvezetők összességében rendkívül eredményesen és jól dolgoztak, ezért a nagy összegű prémium.
Kaposváron négy cégvezető kapott prémiumot, illetve jutalmat, összesen 12 millió forint értékben, Kecskeméten hárman 10 millió forintot, Egerben is 10 millió forinton osztozhatott négy vezető. Sopronban három cégvezető vehetett fel fejenként 2 millió forintos jutalmat.

Salgótarjánban is külön díjazásban részesültek a prémiumfeltételeket teljesítő cégvezérek, ott legfeljebb háromhavi fizetést lehetett pluszban bezsebelni. Székesfehérvárott öt cégvezetőt tartottak érdemesnek jutalmazni, a legnagyobb összeg 1,1 millió forint volt.