Egy plázában lesték ki áldozatukat a rablók

Vágólapra másolva!
Egy II. kerületi bevásárlóközpontban settenkedtek, áldozatokat keresve azok a rablók, akiket pénteken végül elfogtak a rendőrök. A rablók idős nőkre utaztak, akiket hazáig követtek. Az egyik asszony súlyosan meg is sérült, amikor megtámadták.
Vágólapra másolva!

A BRFK II. kerületi kapitánysága csoportosan elkövetett rablás miatt indított eljárást három ember ellen: a gyanúsítottak a a 40 éves K. József, a 34 éves T. Erzsébet Piroska, valamint a 32 éves B. András.

A gyanú szerint már kétszer is hasonló jellegú rablást követtek el. Tavaly december 29-én az egyik II. kerületi bevásárlóközpontban figyeltek ki egy idős asszonyt, akit a lakásáig követtek. A társasház előtt megtámadták, elvették az értékeit, majd elmenekültek.

Ugyanez ismétlődött meg idén január 11-én is: egy II. kerületi plázában leselkedtek a rablók. Kifigyeltek egy idős asszonyt, követték és a lakásánál értékei átadására kényszerítették. Ezúttal a nő a támadás következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrök kamerafelvételeket elemeztek, és vágül január 18-án mindhárom gyanúsítottat elfogtak az egyik budapesti pláza közelében. A gyanúsítottakat az illetékes bíróság vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte.