Életfogytiglant kapott a dombóvári ügyvéd gyilkosa

Vágólapra másolva!
A 30 éves vádlott 27 ezer forinttal tartozott az ügyvédnek. Legkorábban 30 év múlva szabadulhat, de az ítélet nem jogerős, mert a gyikos enyhítésért fellebbezett, az ügyész pedig tényleges életfogytiglanra ítélné.
Vágólapra másolva!

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte hétfőn nem jogerősen a Szekszárdi Törvényszék azt a dombóvári férfit, aki 2011-ben brutálisan megölt egy 88 éves dombóvári ügyvédet.

A 30 éves vádlottat a törvényszék nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek. Az ítélet szerint a férfi legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

A vádirat szerint Gy. Róbert 2011. február 18-án baltával ölte meg az idős kora ellenére még praktizáló ügyvédet az otthonában. Először ököllel ütötte meg áldozatát, majd kétszer ütést mért rá a baltával, végül a földre került emberre rátérdelt, és még tizennégyszer lesújtott rá.

A gyilkosság előzménye az volt, hogy a vádlott már régebben 27 ezer forinttal tartozott az ügyvédnek, aki erre emlékeztette. A bűncselekmény közvetlen előzménye volt az is, hogy az idős ügyvédnek aznap 250 ezer forintot adott át egyik ügyfele, a gyilkossággal vádolt férfi pedig ezt meg akarta szerezni, és el is vitte a pénzt.

Gy. Róbert a Dombóváron a szegények ügyvédjeként is ismert, köztiszteletben álló férfi megölését elismerte, azt azonban tagadta, hogy a negyedmillió forintot eltulajdonította volna. A törvényszék a vádlottat 5 millió 85 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte.

A perbeszédben tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést indítványozó ügyész az ítélet súlyosbításáért, a vádlott enyhítésért, védője a bűncselekmény minősítésének megváltoztatásáért jelentett be fellebbezést. A per a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.