Triubszerné nem érzi magát bűnösnek

Vágólapra másolva!
A legendás pilótajáték-szervező asszony a bíróságon nem akart vallomást tenni, korábban azt mondta, hogy nem követett el bűncselekményt. Azt ígérte, visszafizeti azt a több tízmillió forintot, amivel a becsapott emberek adósa maradt.
Vágólapra másolva!

Tagadta bűnösségét Tribuszer Zoltánné, az 1990-es évek hírhedtté vált pilótajáték-szervezője hétfőn a Komlói Járásbíróságon, az ellene újabb csalások miatt indult büntetőperben.

A vádlott a tárgyaláson nem kívánt vallomást tenni, a bíróságon felolvasott korábbi vallomásában azt hangoztatta: nem követett el bűncselekményt és rendezni fogja tartozásait.

Az ügyészség szerint a nő 2008 és 2010 között 11 embertől vett át 500 ezer és 3,5 millió forint közötti összegeket azzal az ígérettel, hogy a pénz után évi 80-160 százalékos hozamot fizet. A "befektetéseket" azonban nem vagy csak részben fizette vissza, így mintegy 20 millió forinttal maradt adós ügyfeleinek.

Tribuszer Zoltánnét ezzel összefüggésben már elítélték. Tavaly ősszel nem jogerősen hat hónap, két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kapott, mert a hatóságot félrevezetve valótlanul állította, hogy 40 millió forintot elraboltak tőle, ezért nem tudta több hitelezőjét időben kifizetni. (Az asszonyról és pénzügyleteiről szóló tavalyi riportunkat itt olvashatja.)

A nő az 1990-es években vált országosan ismertté, amikor pilótajátékot szervezett, ezzel milliárdos károkat okozott "befektetőinek". Tribuszer Zoltánnét akkor különösen nagy kárt okozó csalásért, jogosulatlan pénzintézeti tevékenységért és magánokirat-hamisításért kilenc év börtönbüntetéssel sújtották.