Újra bíróság elé áll Tribuszerné

Vágólapra másolva!
Tribuszer Zoltánné a kilencvenes években már 9 évet ült börtönben pilótajáték szervezéséért, most hasonló ügy miatt áll bíróság elé Komlón.
Vágólapra másolva!

Újabb pere kezdődik hétfőn Tribuszer Zoltánnénak: az 1990-es években hírhedtté vált országos pilótajáték szervezőjének csalás vádja miatt kell megjelennie a Komlói Járásbíróságon.

Az ügyészség szerint a nő 2008 és 2010 között tizenegy embertől vett át 500 ezer és 3,5 millió forint közötti összegeket azzal az ígérettel, hogy a pénz után évi 80-160 százalékos hozamot fizet. A "befektetéseket" azonban nem, vagy csak részben fizette vissza, így több tízmillió forinttal maradt adós ügyfeleinek.

Tribuszer Zoltánnét ezzel összefüggésben már elítélték. Tavaly ősszel nem jogerősen hat hónap, két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kapott, mert a hatóságot félrevezetve valótlanul állította, hogy 40 millió forintot elraboltak tőle, ezért nem tudta több hitelezőjét időben kifizetni.

A nő az 1990-es években vált országosan ismertté, amikor pilótajátékot szervezett, ezzel milliárdos károkat okozott "befektetőinek". Tribuszer Zoltánnét akkor különösen nagy kárt okozó csalásért, jogosulatlan pénzintézeti tevékenységért és magánokirat-hamisításért kilenc év börtönbüntetéssel sújtották.