Ónos eső, síkos utak a Dunántúlon

Vágólapra másolva!
A Bakonyban és a Kisalföldön is jegesek az utak, 18 megye területén van hótakaró. A katasztrófavédelem fokozott figyelemre int.
Vágólapra másolva!

Vas megyében több helyen is ónos szitálás lassítja a közúti forgalmat, de jegesek az utak a Bakonyban és a Kisalföldön is, míg a Nyírségben havazik, ezért a katasztrófavédelem fokozott figyelemre inti a közlekedőket. Csütörtökön eső, hó és hófúvás lesz - részletes időjárás-előrejelzésünket itt olvashatja.

Jelenleg az országban 18 megye területén van hótakaró, a legvastagabb hóréteg Győr-Moson-Sopron megyében található, ott helyenként a 40 centimétert is meghaladja. Az elmúlt időszakban a megye 34 helyén, elsősorban az alsóbbrendű utakon kellett hóátfúvások miatt beavatkozniuk a katasztrófavédőknek.

Szerdán 11 embert mentettek meg a kihűléstől, harmincan sérültek meg különböző közúti és egyéb balesetekben, öten pedig szén-monoxid-mérgezést szenvedtek. A katasztrófavédelem fokozott figyelemre inti az autósokat, valamint a lakások fűtőberendezései és kéményei ellenőrzésének fontosságára is felhívja a figyelmet.