Vágólapra másolva!
Negyvenhét gazda állt össze, hogy kifizesse Ángyán József büntetését, amelyet a Fidesz-frakciótól kapott. Nyílt levelükben Ángyánt dicsérik, és a nemzet jövőjét féltik.
Vágólapra másolva!

Nyílt levélben állt ki Ángyán József fideszes parlamenti képviselő mellett 47 gazda - derül ki a Greenfo.hu cikkéből. A gazdák átvállalják a volt mezőgazdasági államtitkár rekordösszegű, 250 ezer forintos büntetését is.

Ángyán nem szavazta meg az alkotmánymódosítást, amely sarkalatossá, azaz kétharmadossá tette a termőföld forgalmazásának korlátait meghatározó földtörvényt, a Fidesz frakciója ezért rótta ki rá a büntetést. A gazdák és Ángyán József szerint a módosító a nagy gazdaságokat támogatja a családi gazdaságokkal szemben.

"Családi, helyben lakó gazdálkodók az alábbiakban nyilvánítjuk ki szándékunkat, elvi es anyagi kiállásunkat dr. Ángyán József képviselő úr mellett. Vállaljuk a képviselő úr 250.000 Ft-os büntetésének megfizetését. Köszönjük neki a következetes és meg nem alkuvó magatartását a parlamentben és a nyilvánosság előtt" - írja a 47 gazda.

"Az új földtörvény tervezete szögesen ellentmond a Fidesz választási, majd kormányprogramjában meghirdetett nemzeti vidékstratégia agrár- és vidékpolitikai elveivel. Meggyőződésünk, hogy a falu, a vidék tönkretétele fog megtörténni, ha elmarad vagy csorbul az ő nevével jelzett nemzeti agrár- és vidékpolitika végrehajtása. Meglátásunk szerint nemcsak a családok és faluközösségek élete, hanem a nemzet sorsa, és annak jövője is a tét" - áll a gazdák nyílt levelében.

A földtörvény körüli vitákról itt olvashat többet, Ángyán József politikai harcairól pedig itt.