Keresi a Jobbik holdudvarát Vona

Vágólapra másolva!
Ha gyilkolsz, az egész pereputtynak ugrott a segély apukám - jelentette ki Vona Gábor a Jobbik kongresszusán, aki arról is beszélt, hogy a párt népszavazást kezdeményez arról, hogy a súlyos erőszakos bűncselekmények miatt vonják meg a segélyeket az elkövető egész családjától. Ángyán Józsefnek baráti jobbot nyújtott, és értelmiséget szervez a Jobbik köré.
Vágólapra másolva!

A Jobbik a jövő héten népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy ha valaki súlyos erőszakos bűncselekményt követ el, akkor vonják meg tőle és egész családjától a segélyeket - többek között ezt jelentette be Vona Gábor évértékelő beszédében szombaton Budapesten.

Vona több mint egyórás beszédét 2500 meghívott hallgatta, amely során azt mondta, hogy elháborítónak tartja, hogy azok követik el a kirívóan közösségellenes cselekedeteket, akiket a közösség tart el verejtékével. "Ha gyilkolsz, ha erőszakoskodsz, akkor az egész pereputtynak ugrott a segély apukám, ha cigány vagy, ha magyar" - jelentette ki.

A Jobbik elnöke szerint a magyar termőföld védelme érdekében elementáris erejű népi ellenállás kell, és ehhez a Jobbik önmagában kevés. Ezért létre kell hozni a Nemzeti Földvédő Kerekasztalt, amelyben Vona Gábor kulcsszerepet szán Ángyán József fideszes politikusnak, volt vidékfejlesztési államtitkárnak, aki felé a Jobbik nevében baráti jobbot nyújt. Felszólította Ángyán Józsefet, hogy vállalja fel a történelmi felelősséget, és segítsen egyesíteni mindenkit, aki hajlandó tenni a magyar föld védelméért.

Forrás: MTI/Beliczay László
Vona Gábor beszél

Arról is beszélt, hogy a nemzeti oldalnak szüksége lenne egy erős értelmiségre, de a magyar értelmiség a pártok szirénhangjának behódolva történelmi árulást követett el. Ezért életre hívja a Magyar Tavasz Mozgalmat, amelyet a fiatal magyar értelmiség világszövetségének nevezte, és amelybe minden diplomás vagy diploma előtt álló fiatalt vár, aki felelősséget érez a hazája iránt. Szerinte a mozgalomhoz csatlakozó fiataloknak tudniuk kell, hogy Magyarország bajban van, és szüksége van rájuk. Ezért "végezzék a dolgukat, de készüljenek, hogy amikor eljön az idő, kiszellőztethessék a liberalizmus rothadó bűzét".

Vona Gábor szerint jelenleg az a legnagyobb probléma Magyarországon, hogy a gazdaság nem termel elég pénzt az állam vállalt feladatainak teljesítésére. A Jobbik elnöke ismertette pártja programját a gazdasági fordulat elérése érdekében. A Hét vezér terv hét nagy projektet takar, amelyre a Jobbik az új programját építi.

Ezek között szerepel a magyar feldolgozó- és élelmiszeripar fellendítése, amelyben szerinte óriási munkaerő- és exportpotenciál rejlik; egy nemzetközi gyógyturisztikai központ létrehozása, amellyel az országba lehet csalogatni a gyógyulni vágyó nemzetközi keresletet; vízgazdálkodási terv és egy Duna-Tisza csatorna megépítése az agrárium fellendítésére; ásványkincs-stratégia a bányászat és erre épülő ipar újraindítására; energetikai terv az atomenergia, valamint a geotermikus energia helyi felhasználására; országos otthonteremtési program az építőipar és otthonhoz jutás segítésére; valamint egy infokommunikációs terv az "erős magyar szürkeállomány itthon tartásával".

Forrás: MTI/Beliczay László
2500-an voltak a kongresszuson

A külpolitikában Vona Gábor egy nagyon szoros lengyel-magyar-horvát tengely létrehozását, valamint a külkereskedelemben az egyoldalú német függés helyett az orosz és a török kapcsolatok erősítését sürgette.A parlamenten kívül támogatni fogja a jogi civil kezdeményezéseket, valamint segíteni fogja az igazságtalan kilakoltatások ellen szerveződő csoportokat.

2012-ről szólva azt mondta, hogy nem válság zajlik a világban, hanem "ez maga a bukás, az agónia, a végjáték: a globális kapitalizmusnak és vele együtt a liberális demokráciának vége". A 2012-ben a Jobbikból kizárt vagy kilépett politikusokkal kapcsolatban Vona Gábor azt mondta, hogy a 2010-es választásokat követő "belépési hullám után el kellett jönnie a letisztulási folyamatnak".