Nem okoz fennakadást a közutakon a hó

Vágólapra másolva!
Jól járhatóak az ország közútjai, nagyobb fennakadásról egyelőre nem érkezett jelentés - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI-vel hétfőn. A fővárosban is járható valamennyi főút. A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén ugyanakkor hótorlaszokra, lassabb közlekedésre kell számítani.
Vágólapra másolva!

Pécsi Norbert közleménye szerint a Duna-Tisza közétől keletre és az északi országrészben mindenhol sónedves, vékony rétegben havas vagy helyenként latyakos a fő- és mellékutak burkolata. A Magyar Közút kétszáz munkaképpel végez hóeltakarítást és síkosságmentesítést. A főváros és Győr körzetében, Pest, Komárom-Esztergom, Veszprém, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Békés és Hajú-Bihar megye területén átlagosan 5-10 centiméter körüli friss hó hullott.

A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén ugyanakkor hótorlaszokra, lassabb közlekedésre kell számítaniuk a közúton közlekedőknek hétfőn. Ezekben a térségekben a nap folyamán havazás, helyenként ónos eső várható - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-vel.

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. munkagépei a csapadékzóna megérkezését megelőzően preventív, megelőző szórást végeztek a budapesti utakon, valamennyi főút jól járható - közölte a társaság hétfőn reggel az MTI-vel. Hajnalban a közösségi közlekedés rendben elindult. Valamennyi főút jól járható.

A havazás miatt váltóátállítási gondok adódtak Rákospalota-Újpest vasútállomáson hétfő reggel, ezért késnek a vonatok a Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel. Both Ferenc tájékoztatása szerint a probléma miatt az említett vonalon 20-25 perces késéssel közlekednek a szerelvények a reggeli órákban.

Síntörés miatt átlagosan 30-40 perces késésre kell számítani a Dombóvár-Gyékényes vasútvonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese hétfő reggel az MTI-vel. Both Ferenc tájékoztatása szerint a műszaki hiba Csurgó és Szenta között akadályozza a szerelvények közlekedését. A MÁV-Start Zrt. már megrendelte a vonatpótló autóbuszokat, amelyek Somogyszob és Gyékényes között szállítják majd az utasokat. A szakemberek megkezdték az eltört sín megjavítását.