Életveszélyes volt Áder János rezidenciája

Vágólapra másolva!
Közel 40 millió forint értékben kellett felújítani a köztársasági elnöki rezidenciát Áder János beköltözése előtt - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Bár Áder János már nyolc hónapja tölti be hivatalát, alig néhány hete sikerült véglegesen berendezkednie családjával a neki járó villában - írja a Blikk. Áder kezdetben azért sem gondolhatott a költözésre, mert elődje, Schmitt Pál - bár áprilisban mondott le - csak június végén tudott kiköltözni, ezután pedig 38,5 millió forint értékben kellett felújítani az épületet.

A Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatósága szerint a ház az 50-es évek elején épült, a pincében azóta sem cserélték le a villanyvezetékeket, s azok már életveszélyesek voltak. A rossz nyílászárók és a szigeteletlen falak miatt a pince ráadásul beázott, ami így már súlyos kockázatot jelentett. Ezért komolyabb felújításra volt szükség, az elektromos rendszert is korszerűsíteni kellett a tisztasági festés, a parkettafelújítás és a közművek átalakítása mellett.

A mesterembereknek a belső részt is át kellett alakítani, mert több szoba kellett. Ádernek és feleségének, Anita asszonynak négy gyermeke van, akik szintén odaköltöztek. A gyerekek közül Borbálának és Andrásnak a földszinten, a hatalmas fogadóterem mellett rendeztek be szobát. Orsolya és Júlia viszont felköltözött a szülőkkel az emeletre.