Anarchistáknak üzent hadat Tarlós

Vágólapra másolva!
Kedd éjszaka egy csoport lebontotta a Blaha Lujza téren felhúzott kordont, amelyet szerintük a hajléktalanok ellen húztak fel. A Főpolgármesteri Hivatal erre fokozottabb ellenőrzést ígért az aluljárókban, mert szerintük anarchisták zavarták meg a közrendet.
Vágólapra másolva!

Fokozottan ellenőrzik a hatóságok a budapesti aluljárókat, mert egy anarchista csoport eltávolította a Blaha Lujza téren a főváros tulajdonában lévő korlátelemeket kedd éjszaka - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán.

A hivatal szerint elfogadhatatlan, hogy a január 19-ei, Csányi utcai házfoglalás után ez a második olyan akció, amely a közrend megzavarását szolgálja. "Ha minden munkaterületről elhordanák a korlátokat, az közvetlen balesetveszélyt is előidézhet, további, hasonló akció következményei pedig több szempontból beláthatatlanok" - olvasható a közleményben.

Videó a bontásról

A múlt héten a Blaha Lujza téren, az Astoriánál és a Corvin negyednél is elkerítették az aluljárók egy részét fertőtlenítésre hivatkozva. Az [origo] korlátbontásról szóló videójában a csoport egyik tagja azt mondta, hogy felháborítja őket az, hogy a hatalom "arroganciával" akarja azt a helyzetet megoldani, hogy hajléktalanok telepedtek meg az aluljárókban.

Az Alkotmánybíróság novemberben megsemmisítette azt a rendelkezést, amely szabálysértéssé minősítette a "közterület életvitelszerű lakhatásra való használatát".