Tarlós: Nem csak a hajléktalanok számítanak

Vágólapra másolva!
A főpolgármester szerint szemtelenség, hogy a jogvédők azt követelik, a hajléktalanok az aluljárókban végezhessék a dolgukat.
Vágólapra másolva!

Tarlós István nem ért egyet az ombudsmannal, szerinte nemcsak a hajléktalanoknak, hanem a köztereket eredeti céljuknak megfelelően használni szándékozóknak is vannak állampolgári alapjogaik. A főpolgármester erről a Magyar Nemzetnek beszélt. "Az úgynevezett jogvédők a jog határait feszegetik: van képük kikövetelni, hogy aluljárókban végezhessék dolgukat a hajléktalanok, és ahhoz is veszik a bátorságot, hogy a hatóság által kihelyezett korlátokat és berendezéseket önkényesen eltávolítsák" - mondta a lap szombati számában közölt interjúban.

A BKV működési problémáját a főpolgármester szerint koncepcionálisan és hosszú távra kell megoldani. Szerinte, ha az iparűzési adót Budapesten egyedül és kizárólagosan a főváros kapná meg, az egyszer s mindenkorra rendezné a helyzetet.

"Nincs mese, vagy az állam fizeti ki a működést, vagy forrást ad a fővárosnak. Ugyanakkor belátom, ez ebben a ciklusban már nem lehetséges, 2014 után viszont elengedhetetlen" - szögezte le.

Az LMP-frakció sorsáról a főpolgármester szerint a jogszerűség dönt. "Ha jogszerűen frakciót kell alakítaniuk, akkor azt nem fogjuk megakadályozni, de ha jogszerűtlenül próbálnak meg maguknak frakciót kierőszakolni, azt nyilvánvalóan nem fogjuk támogatni" - jelentette ki.