Hoffmann nem érez népszerűtlenséget

Vágólapra másolva!
Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerint jól végiggondolt folyamat az oktatási rendszer átalakítása, bár azt még nem tudja, a megemelt felsőoktatási keretszámokhoz szükséges pénzt honnan teremti elő a kormány. Úgy látja, az intézkedések fogadtatása kedvező.
Vágólapra másolva!

Nem gondolja, hogy népszerűtlenek lennének az oktatásban végrehajtott intézkedések, kedvező fogadtatásukról több csoporttól egyértelmű visszajelzések érkeztek - mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az ATV vasárnap esti, Szabad szemmel című műsorában.

Az államtitkár azt is mondta, hogy az oktatás átalakítása jól végiggondolt folyamat, "működik a rendszer, mégpedig meglehetősen zavartalanul". Kijelentette, a kormány elő fogja teremteni a megemelt felsőoktatási keretszámokhoz szükséges forrásokat, de elismerte, hogy még nem tudja, "melyik zsákból húzzák elő" a pénzt.

Közölte, a finanszírozás ugyan valóban nehéz kérdés, kevesebb a költségvetési támogatása a szektornak, mint volt, de a terület nemcsak ebből él, hanem a saját bevételeiből is. A kettőt együtt szemlélve pedig nem annyira tragikus a helyzet - mondta.

Hozzátette, a Széll Kálmán-terv megjelenése óta az egyetemek pontosan tudják, hogy a költségvetési támogatások és az állami keretszámok csökkenésével kell számolniuk. Ezt a helyzetet csak úgy tudják kezelni, ha elvégzik a szükséges strukturális átalakításokat. A költségvetési felügyelők jelentése alapján az látszik, hogy ezt egyelőre nem végezték el - magyarázta az államtitkár.