Nem lesz új tárgyalás a fekete seregről

Vágólapra másolva!
A Kúria elutasította a fekete sereg ügyében beadott felülvizsgálati kérelmeket, és fenntartotta a korábbi jogerős ítéleteket. Nincs felülvizsgálati tárgyalás a tavaly elfogott Magyar Róbert, a bűnszervezet vezetője ellen, aki tényleges életfogytiglani szabadságvesztését tölti.
Vágólapra másolva!

A Kúria elutasította a fekete sereg néven elhíresült bűnszervezet ügyében a felülvizsgálati indítványokat, és hatályban tartotta a korábbi jogerős ítéletet a hétfőn kihirdetett határozatával.

A harminc vádlott közül ebben az eljárásban nyolcnak a kérelméről döntött a legfelsőbb bírói fórum. Nincs felülvizsgálati tárgyalás a tavaly elfogott Magyar Róbert, a bűnszervezet vezetője ellen, aki tényleges életfogytiglani szabadságvesztését tölti.

Az eljárás adatai szerint Magyar Róbert 2002-től 2004 végéig prostitúciós hálózatot működtetett, védelmi pénzeket szedett, tartozásokat hajtott be, és a bűncselekményekből származó illegális jövedelmek feletti ellenőrzésért erőszakos küzdelmeket vívott más bűnözői csoportokkal. A vádlottak többször is népes csoportokban, felfegyverkezve tartottak erődemonstrációt riválisaik megfélemlítésére, egyesek a fegyveres leszámolástól sem riadtak vissza.