Kicserélik az Alstomok vezérlését

Vágólapra másolva!
Januárban több mint harminc alkalommal hibásodtak meg az Alstom-metrókocsik, ezért a BKV új vezérlőprogram telepítését kéri az Alstomtól - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Nem engedi tovább a BKV, hogy a gyártó a folyton meghibásodó új metrókat tovább "buherálja", ezért új számítógépes program telepítésére kötelezték az Alstomot - írja a keddi Blikk.

A lap szerint nem telik el nap, hogy ne romlana el valamelyik a darabonként 1 milliárd forintért vásárolt új járműből. Csak januárban 32 meghibásodást rögzítettek, és 10 alkalommal még az utasokat is le kellett szállítani, a metrót pedig azonnal a szerelőműhelybe irányították. Most vasárnap is kivonták a forgalomból az egyik járművet, mert nem működött a kamerája - írta a lap.

A Blikknek nyilatkozó Metróért Egyesület elnöke, Bíró Endre szerint mivel ez a szerkezet a visszapillantó tükör szerepét tölti be, nélküle nem lehet biztonságosan utasokat szállítani, különben a vezető nem látja, ha például valakit odacsuk az ajtó. Bíró Endre szerint túl sok a komoly meghibásodás. Még nagyobb baj, hogy többnyire az a számítógépes program romlik el, amely lényegében az egész metrót vezérli. Tudják ezt a BKV-nál is, ezért is kötelezték az Alstomot az új szoftver telepítésére - írta a lap.