Bajnai Gordon vitára hívja Orbán Viktort

Vágólapra másolva!
Elég abból, hogy a Fidesz álcivilek mögé bújva terjeszt hazugságokat - írja az újabb Bajnai-ellenes kampányra reagálva az Együtt 2014. Bajnai azt akarja, hogy szemtől szemben szembesíthesse Orbánt a valósággal.
Vágólapra másolva!

Bajnai Gordon személyesen vitára hívja Orbán Viktort, élőben, televízióműsorban vagy bármely más médiumban, akár kormánypártiban is - közölte szerdán az Együtt 2014 mozgalom.

A közleményben a mozgalom arra reagál, hogy szerdán olyan hirdetések jelentek meg a sajtóban (például a Magyar Nemzetben), amelyek szerint Bajnai Gordon (és Gyurcsány Ferenc) "újra a nyugdíjakon akar spórolni". A hirdetés feladóját nem jelezték, de a szlogenjével (Együtt tették tönkre az országot - ebből egyszer már elég volt) korábban a kormányközeli Civil Összefogás Fórum (CÖF) tett közzé Bajnait bíráló hirdetéseket.

Az Együtt 2014 szerint az újabb hirdetéssel a Fidesz terjeszt hazugságokat "álcivil szervezetek mögé bújva", ami "kampányidőszakban törvénytelen lenne, de minden időben becstelen". Ezért Bajnai vitára hívja Orbánt, hogy álljon ki "végre szemtől szembe, merje saját hangon elmondani a hazugságait, és viselje el, hogy valaki válaszul a valósággal szembesíti őt".

A hirdetés állításairól egyebek mellett azt írják: "Az igazság az, hogy az Együtt 2014 programja egyáltalán nem csökkenti a nyugdíjakat, viszont garantálja 12 havi nyugdíj biztonságát. Annak a 12 havi nyugdíjnak a biztonságát, amit a rezsim a magánnyugdíj-pénztári megtakarítások elkobzásával veszélybe sodort."

"Az Orbán-Simicska-rezsim lenyúlta a közmédiát: a hazugságait reggel, délben és este terjesztheti. Mi azonban nem tűrjük tovább a hazugságokat!" - áll a közleményben.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője válaszközleményében azt írta, Bajnai Gordonnak ma nem Magyarország miniszterelnökével kellene vitáznia, hanem a magyar emberekkel, mert amit akar, azzal szerinte az emberek nem értenek egyet.