Vádemelési javaslat a Postapalota eladása miatt

Vágólapra másolva!
Hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal zárta le a postaszékház eladása és az új székház bérlése ügyében elrendelt nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A Magyar Posta Zrt. részéről a volt vezérigazgató - Szabó Pál, aki a Gyurcsány-kormány közlekedési minisztere is volt - és két vezető tisztségviselő, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Zrt. részéről pedig három korábbi vezető tisztségviselő megvádolását kezdeményezi a rendőrség a Posta székházának eladása ügyében.

A Krisztina körúti épületre kiírt pályázatot 2008 márciusában nyerte meg a Wallis Ingatlan Zrt. cége, a WPR Primus Kft. - annak ellenére egyedüli pályázóként, hogy a második tender pályázati dokumentációját rajta kívül még tizenöten vásárolták meg. Első alkalommal ugyancsak egyetlen ajánlat érkezett, akkor a Posta indoklás nélkül eredménytelennek nyilvánította a pályázatot.

A társaság valamivel több mint 4 milliárd forintot fizetett a Postának, míg a Posta havi négyszázezer euróért, azaz - akkori árfolyamon - mintegy százmillió forintért bérelt új székházat a Népfürdő utcai Gateway Business Centerben.