Zuhog a hó, minden kotrót bevetettek

Vágólapra másolva!
A legmagasabb, hármas készültségi fokozatban, teljes téli célgépflottájával folyamatosan végezte a budapesti utak síkosságmentesítését az éjszaka a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a szombat este kezdődött havazás miatt. A budapesti közlekedésben egyelőre nincs fennakadás és nincsen hótol elzárt település sem.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az éjszaka a legmagasabb, hármas készültségi fokozatban, teljes téli célgépflottájával folyamatosan végezte a budapesti utak síkosságmentesítését. Szórójárműveik mellékutcákat is takarítottak, majd hajnalban visszatérek a főutakra, hogy a közösségi közlekedés elindulhasson - közölte az MTI-vel vasárnap hajnalban a társaság.

A főutak jól járhatók, a közösségi közlekedés rendben elindult. A társaság havazáskor első ütemben az 1200 kilométer hosszú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon dolgozik - írták, és hozzátették, hogy a téli időjárás minden közlekedőtől fokozott türelmet és körültekintést követel. Kérik az ingatlantulajdonosokat, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat tisztítsák meg a hótól a gyalogosbalesetek elkerülése érdekében.

A FKF Zrt. ismételten hómunkásokat vesz fel vasárnapi munkavégzésre. Jelentkezni a kerületi szolgáltatási csoportoknál lehet.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a fővárosi tömegközlekedésben délelőtt sem volt fennakadás, minden buszjárat a teljes vonalon közlekedik, a mellékutcák többsége azonban havas, csúszós a társaság figyelmeztetése szerint.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap déli tájékoztatása szerint az országban nem volt hótól elzárt település. Néhány főúton egymásba-, illetve árokba csúszott járművek miatt helyszínelnek a rendőrök, de komolyabb személyi sérüléssel járó baleset eddig nem történt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap további csapadék várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra figyelmeztető előrejelzést adott ki öt megyére. Pest, Heves és Nógrád megyében egész nap akár 10 cm-t meghaladó havazásra, Veszprém megyében hófúvásra, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pedig mindkettőre figyelmeztetnek.