Keresztelő közben ütötte agyon az áram

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, ketten pedig megsérültek, amikor egy nyíregyházi vallási ceremónián valaki úgy kapcsolta fel a villanyt, hogy a vallási vezető egy medence vízében állva a mikrofonba beszélt.
Vágólapra másolva!

Áramütés miatt egy ember meghalt, kettő pedig megsérült egy vallási ceremónián Nyíregyházán vasárnap - közölte az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Szervezetének igazgató főorvosa.

Pápai György elmondta: a keresztelő szertartáson áramütés ért egy 38 éves férfit, akit a helyszínre riasztott mentők megpróbáltak újraéleszteni, de háromnegyed órás kísérletük nem járt eredménnyel. Hozzátette, a ceremónián további két embert ért még áramütést, őket megfigyelésre kórházba szállították a mentők.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrségi szóvivő az [origo]-nak azt mondta: az egyik szabadkeresztény vallási szervezet tartott vallási ceremóniát, amelynek részeként a vallási vezető egy medence vízében állva beszélt a mikrofonba. Valaki azonban felkapcsolta a villanyt, így a férfit megrázta az áram. A rendőrség vizsgálja, hogy megfelelően volt-e bekötve az áram.