900 ezer forintra ítélték az MSZP-s Nagy Imrét

Vágólapra másolva!
A Balassagyarmati Törvényszék helybenhagyta az Egri Városi Bíróság elsőfokú ítéletét, amelyben Nagy Imrét, Eger korábbi szocialista polgármesterét jogosulatlan gazdasági előny megszerzésében találták bűnösnek, így az ítélet jogerőssé vált - közölte Barsi József, a Balassagyarmati Törvényszék szóvivője.
Vágólapra másolva!

Egerben áprilisban 900 ezer forint pénzbüntetésre ítélték Nagy Imre volt polgármestert, de a döntés ellen akkor a vádlott és védője felmentésért, az ügyészség pedig a büntetés súlyosbításáért fellebbezett.

A vádirat szerint Nagy Imre 2005-ben az Egri Többcélú Kistérségi Társulás vezetőjeként úgy igényelt több mint 8 millió forintot az államtól a kistérségi szintű pedagógiai szakszolgálati ellátás működtetésére, hogy a szolgálat a megjelölt időpontban - 2005. február 15-étől - ténylegesen még nem kezdte meg a működését.

Nagy Imrét és három társát magánokirat-hamisítással is vádolták, de e vádpont alól felmentette a bíróság.

Nagy Imre 1998 és 2006 között volt a hevesi megyeszékhely polgármestere, illetve 2002-től 2010-ig a város egyéni országgyűlési képviselője volt.

A volt városvezető az eljárás kezdetétől tagadta a vádakat, és mint elmondta: nem ért kár senkit, mert a felhasznált pénzt a szakszolgálat működtetésére fordították, a megmaradt összeget pedig visszautalták az államkasszába.