Megint tömegmozgás lesz - újra tüntetnek a diákok

Vágólapra másolva!
Megint vonul majd a tömeg, megint fórumon vitatnák meg a következő lépést, de az is lehet, hogy nem lesz nagy durranás a mai hallgatói demonstráció. A Facebookon közel háromezren jelezték a részvételüket.
Vágólapra másolva!

Ma délután három órától újra utcára mennek a mérges diákok, a Hallgatói Hálózat Budapesten, Pécsen és Szegeden is tüntetést szervez, beváltva ezzel ígéretét, hogy ha február 7-ig a kormány nem teljesíti követeléseiket, ismét demonstrálni kezdenek.

"Megint tömegmozgás lesz, hogy pontosan mi fog történni, azt senki sem tudja. Lehet, hogy csak egy szimpla tüntetés lesz" - mondta az [origo]-nak az egyik hahás, aki szerint ismét fórumot akarnak tartani azért, hogy a jelenlévőkkel megvitassák, hogyan juttassák érvényre követeléseiket. A HaHa tagja szerint ugyanakkor az sem biztos, hogy fórumot fognak tartani, a helyszínt sem döntötték el, de nagyon valószínű, hogy Budapesten a Deák térről induló menet valamelyik egyetemet választja majd. Az esemény Facebook-oldala szerint többezres tömegre lehet számítani.

A tüntetések szervezésében csak a HaHa vesz részt. A HÖOK hivatalosan nem mozgósít, ami a hahás szerint kicsit meglepő, miután "hazug és gyáva" döntésnek nevezték a hallgatói szerződés alaptörvénybe való beemelését, így ugyanis nem maradna törvényes keret a röghöz kötés bírálására.

A hallgatói megmozdulásokról és a felsőoktatás átalakításáról ide kattintva olvashat bővebben.