Brüsszelig is elmenne az éhségmenet

Vágólapra másolva!
Megérkezett Budapestre az éhségmenet, volt aki 280 kilométert tett meg az első napokban, hogy igazságosabb bérezésért demonstráljon. A menet résztvevői az MSZP pártirodáiban aludtak.
Vágólapra másolva!

A Tétényi útnál futott be Budapestre az éhségmenet, tudósítónk szerint körülbelül hatvan-hetven fős a tömeg. A magasabb bérekért, igazságosabb közteherviselésért és például a munka törvénykönyvének felülvizsgálásáért demonstrálók között sokan Baranya, Somogy és Tolna megyékből érkeztek. A sejjei Bogdán Sándor például 280 kilométert tett meg az elmúlt napokban, átlagosan reggeli kilenctől sötétedésig gyalogolva. Bogdán elmondta, hogy a téli időszak kevés közmunkája miatt 22500 forintból kell megélnie neki és családjának. A férfi szeretne meghívni házába egy kormánypárti politikust, de csak akkor fogja beengedni, ha vállalja, hogy annyi pénzből él, mint ő - mondta Bogdán a tudósítónknak

A menet egyik főszervezője, az MSZP-s Harján Dávid azt mondta, hogy a résztvevők főleg az MSZP útbaeső pártirodáiban éjszakáztak, és az étkezésüket is ott oldották meg. A résztvevők holmijait kisbusz vitte mellettük gyaloglás közben. A szervezők szerint ha a mostani menettel nem érik el céljaikat, a következő lépésben Brüsszelbe mennek majd el, de erről a tervről nem mondtak konkrétumokat.