Nagyon akarja az új Audikat a TEK

Vágólapra másolva!
Hiába utasította el a Miniszterelnökség a Terrorelhárítási Központ autóbeszerzési terveit, a TEK szerint szükségük van az új Audikra. Hajdu János szerdán személyesen kérte Lázár Jánostól, hogy gondolják át még egyszer a kérésüket.
Vágólapra másolva!

Személyesen tárgyalt szerdán reggel a Terrorelhárítási Központ autóbeszerzéseiről Lázár Jánossal a TEK vezetője. A TEK új autókat szeretne vásárolni, de a Miniszterelnökség kedden nem járult hozzá az autók beszerzéséhez. A TEK közleménye szerint tudomásul vették a döntést, mert a TEK vezetése "tisztában van és egyetért azzal, hogy minden egyes forint, amit a magyar emberek biztonságára költ, tételes és szigorú elszámolás alá tartozik".

A közlemény szerint ugyanakkor Lázár János úgy hozta meg a beruházást elutasító döntést, hogy nem állt rendelkezésére minden szükséges információ a beruházással kapcsolatban. Ezért a szerdai személyes találkozáson Hajdu János mindenről beszámolt Lázár Jánosnak, és azt kérte, hogy vizsgálják meg újra a kérelmüket.

A TEK szerint az új Audi A7-esekre, mobiltelefonokra és ruhákra azért lenne szükségük, mert január 1-jétől több mint kétszáz fővel bővült a TEK létszáma, a már meglévő 9 bevetési osztály mellé 5 új vidéki műveleti osztály csatlakozott, akiknek ugyanazokat a felszereléseket lehet biztosítani, mint amelyek már használatban vannak a TEK-nél.

A Hvg.hu számolt be először arról, hogy az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának hétfő délutáni ülésén kiderült: mintegy 728 millió forintért vásárolna újabb nagy teljesítményű autókat, többek között Audi A7-eseket a TEK, amely két évvel ezelőtt listaáron 15 millió és 40 millió forint közötti értékű Audi Q7-eseket vett a bűnözők üldözéséhez. A testület új mobiltelefonokra előfizetéssel együtt 271,6 millió forintot tervez elkölteni, bevetési ruházatra pedig további 90 millió forintot fordítanának. Az idén 13,4 milliárd forintból gazdálkodó TEK a közbeszerzés mellőzését kérte.