Eljárás a hahások és a szurkolók balhéja miatt

Vágólapra másolva!
Garázdaság miatt indított nyomozást a rendőrség a Hallgatói Hálózat hétfői debreceni fórumán történtek miatt. A fórumra több futballszurkoló is elment, aki káromkodásba torkolló vitát folytatott a diákokkal.
Vágólapra másolva!

A rendőrség hivatalból indított nyomozást garázdaság gyanújával a Hallgatói Hálózat (HaHa) hétfői debreceni rendezvénye kapcsán, amelyet futballszurkolók zavartak meg - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese csütörtökön az MTI-vel.

Juhászné Kiss Katalin tájékoztatása szerint a Hallgatói Hálózat nem tett bejelentést a rendőrségnél a hétfői rendezvényről, de ez nem is volt kötelessége. A rendőrség kétfős rendbiztosi szolgálatot küldött a helyszínre.

A kormány oktatáspolitikája ellen tiltakozó hallgatói fórumon megjelenő mintegy tucatnyi futballszurkoló azt kérte számon a HaHa tagjain, hogy azok korábban a debreceni stadionberuházás ellen emeltek szót. A több esetben is káromkodásba és ordítozásba torkolló vitában tettlegesség nem történt.

Juhászné Kiss Katalin közölte, hogy a szervező a szurkolók magatartása, fellépése miatt nem kívánt feljelentéssel élni, és eljárást sem kezdeményezett. Hozzátette: tekintettel arra, hogy a szervező a rendőröknek jogsértést nem jelzett, rendőri intézkedést nem kért, így a helyszínen rendőri intézkedés nem történt. A rendbiztosi szolgálat törvényesen, szakszerűen járt el - hangsúlyozta az alezredes.

A Fidesz 2010-es pártlistáján is indult az a futballdrukker, aki hétfőn a HaHa debreceni fórumát megzavarta. Szepesi Miklós Zsolt a Magyar Vállalkozók Pártjának Hajdú-Bihar megyei elnöke is volt korábban.