Kormánybiztossá nevezi ki Orbán Szőcs Gézát

Vágólapra másolva!
Az egykori kultúráért felelős államtitkár a 2015-ös milánói világkiállításon való magyar részvétel előkészítését fogja koordinálni.
Vágólapra másolva!

Kormánybiztossá nevezi ki Orbán Viktor Szőcs Gézát, aki korábban kultúráért felelős államtitkár volt. Szőcs feladata a 2015. évi milánói világkiállítással kapcsolatos összkormányzati feladatok koordinálása. A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint Szőcsnek elemezni kell majd a világkiállításra való felkészülés előkészítettségét, ki kell dolgoznia egy programot a részvételre, és a várható hatásokat is meg kell vizsgálnia. A kinevezése 2014 júniusáig érvényes.

A határozat szerint Szőcs mindezekért nem kap juttatást. Eddig a milánói világkiállítással kapcsolatos teendőkért a közigazgatási és igazságügyi miniszter, azaz Navracsics Tibor felelt. A mostani határozat azonban felmenti a feladat alól a minisztert.

Szőcs tavaly júniusban mondott le államtitkári posztjáról. Akkor ezt azzal indokolta, hogy sokkal több érv szól a távozás, mint a maradás mellett. Orbán Viktor a lemondása után felkérte, hogy a továbbiakban miniszterelnöki főtanácsadóként végezze tevékenységét. Az akkor kiadott közlemény szerint minden kulturális kérdésben számít rá a miniszterelnök, különös tekintettel a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet ügyeire.