Két év börtönt kapott Pálháza polgármestere

Vágólapra másolva!
Vesztegetés miatt két év börtönbüntetést kapott Moravszki Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pálháza független polgármestere, aki egy önkormányzati megrendelésért cserébe kenőpénzt fogadott el egy vállalkozótól.
Vágólapra másolva!

Vesztegetés miatt jogerősen két év börtönbüntetést szabott ki Moravszki Zsoltra, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pálháza korábbi független polgármesterére a Debreceni Ítélőtábla csütörtökön - mondta a bíróság sajtószóvivője. Fórizs Ildikó tájékoztatása szerint a táblabíróság ezzel helybenhagyta a Miskolci Törvényszék 2012 októberében hozott ítéletét.

Moravszki Zsoltot 2010 októberében választották meg Pálháza polgármesterévé. Két hónappal később egy vállalkozótól 200 ezer forintot fogadott el azért, hogy az ő cége építhesse a szennyvíztisztító telepet. Pálháza 2008 októberében kilenc környező településsel együtt hozott létre együttműködési megállapodást a regionális szennyvíztisztító telep fejlesztésére, majd 2010 decemberében pályáztak is uniós forrásokra. Az ezzel kapcsolatos teendők felelősének a vádlottat jelölték ki.

A vállalkozó ekkor kereste meg Moravszki Zsoltot, aki utalt arra, hogy a kivitelezés költségvetését úgy kell elkészíteni, hogy annak egy része maguk között szétosztható legyen. A pénz átvételekor folytatott beszélgetésüket - amelyben a vádlott azt is állította, hogy a többi település polgármestereit is irányítani tudja - a vállalkozó rögzítette. 2010 decemberében Budapesten, a pályázat aláírása után a vádlott a pályázatíró cég vezetőjének, illetve Pálháza jegyzőjének jelenlétében elismerte, hogy hibát követett el, és kilátásba helyezte lemondását. Ezt 2011. október 17-én meg is tette.